Leo Krans

Bestel mijn boek

Een gelukkige relatie

Voor de man.

Je krijgt van mij geen geheime trucjes om een vrouw zo snel mogelijk te versieren. Ik ga je alleen een aantal tips geven over hoe je eerlijke en goede relatie kunt krijgen. Want met de hier boven beschreven instelling heb je hooguit alleen tijdelijk succes. Om te beginnen, moet je deze houding laten varen. Dit is geen basis om een prettige relatie op te bouwen.

Zolang je denkt dat de vrouw alleen voor de seks en het huishouden is, is het onmogelijk om een probleemloze relatie op te bouwen. Want wat is namelijk het geval. Je gelooft het misschien niet, maar de vrouw komt vroeg of laat in opstand tegen deze houding. Dit garandeer ik je. Probeer de vrouw als gelijkwaardig te zien en met respect te behandelen, hoe "onmanlijk" dit ook klinkt. Nee, ik ben geen vrouw, "mietje", of "softie." Ik ben een normale heterodenkende man die een wat andere kijk op de zaken heeft. Nu ik deze houding steeds meer ontwikkel, merk ik dat ik een steeds betere vertrouwensband met vrouwen krijg.

Deze vrouwvriendelijke houding, heb ik ook bij "mannen onder elkaar." Dit wordt me niet altijd in dank afgenomen, maar dat interesseert me niet. Vrouwvriendelijk zijn als er vrouwelijk gezelschap is en / of er versierd moet worden kan een man meestal wel, want dit is "geoorloofd." Maar deze houding ook overeind houden bij "mannen onder elkaar" is niet toegestaan, want dit is "het gedrag van een softie." Het is maar net hoe je het bekijkt. Ik vind het juist een teken van zwakte als je achter de rug van vrouwen je niet vrouwvriendelijk durft te gedragen. Want dit betekent namelijk dat je het niet meent. Diegene is dus een valse acteur.

Met de houding van een "echte vent" kun je misschien een positieve indruk bij de vrouw achterlaten, maar op de lange duur gaan spanningen komen, want vrouwen vinden het niet echt prettig om als tweederangs burgers behandeld te worden. Wil je serieus verder met een vrouw en je hebt de houding van een "echte man", dan is het bijna zeker dat je een gespannen relatie gaat krijgen, want zolang je innerlijk niet overtuigd bent van een menswaardige omgang met vrouwen, ben je niet in staat om een goede relatie met een vrouw te krijgen. Zou jij het trouwens prettig vinden om alleen als geldbron gezien te worden. Ook jij verwacht een bepaalde mate van respect. Ook jij vindt het waarschijnlijk niet prettig om gedomineerd te worden. Ik weet niet of een man wel beseft dat ze valt voor zijn vrouwvriendelijke gedrag en dat ze de latere verandering niet begrijpt en afkeurt.

De vrouw is niet fout, want zij denkt dat hij alles oprecht meende. De vrouw is meestal te goeder trouw en als ze later wat minder prettig wordt in de omgang, komt dat in veel gevallen doordat de man verandert en zij hier op reageert. Hoe je dus nu een gelukkige relatie krijgt, is op papier heel eenvoudig te zeggen, maar in de praktijk niet altijd even makkelijk. In feite komt het op het volgende neer: Behandel een vrouw met respect en neem haar serieus. Dit betekent onder andere, luisteren naar haar, haar gelijk geven als ze het heeft, betrouwbaar zijn en dergelijken. Dit moeten echter geen versiertrucs zijn, maar iets wat gemeend van binnenuit komt. De prins op het witte paard spelen kan iedereen, maar de prins werkelijk zijn is wat anders.

Een vrouw krijgt interesse in een man omdat hij blijkt geeft dat hij het juiste karakter heeft en haar aardig vindt. Zij denkt dat hij het meent en dit trekt haar aan. Helaas denken mannen nog steeds te veel dat vrouwen vallen voor stoer gedrag en de macho uithangen. Dat was vroeger misschien gedeeltelijk zo, maar nu lukt imponeergedrag bijna niet meer. De moderne vrouw is niet echt meer onder de indruk van macho's. Het stoot hun zelfs af. Ze zeggen altijd van: "Doe maar gewoon." En dit menen ze echt. Ze hebben geen behoefte aan opscheppers, maar aan iemand die weet wat hij wil en zich menswaardig gedraagt. Een vrouw valt voor iemand die vriendelijk en aardig is, maar zich ook niet gedraagt als een meelopertje.

De man weet tegenwoordig niet mee hoe hij zich moet gedragen. Het machogedrag van vroeger wordt niet geaccepteerd en "zich gedragen als een watje" wil en kan de man niet. Dit laatste is inderdaad ook niet goed en hier zitten vrouwen absoluut niet op te wachten. De keuze tussen zwart of wit is niet goed, want het juiste is grijs.

Macho is niet goed en halfzacht ook niet. Grijs is dus de juiste weg. Het grijs bestaat uit onder andere: Vriendelijkheid, eerlijkheid, wilskracht, vrouwvriendelijk, kindvriendelijk, sociaal denkend en levenslustig. Wat de meeste vrouwen afstoot: de stoere bink, de opschepper, de "echte man", de egotripper, de besluiteloze, de halfzachte en de grote versierder. Je kunt namelijk heel goed vriendelijk en aardig zijn, zonder dat je een "doetje" wordt.

De kwestie emotie zal ik even voor de duidelijkheid omschrijven. De vrouw verwacht dat een man onder andere zijn emoties en gevoelens toont. De man denkt nu dat zij bedoelen dat hij de hele dag moet gaan lopen te janken. Dat zegt ze niet en dat is haar bedoeling ook helemaal niet. Met onder zijn gevoelsleven tonen, verstaat een vrouw dat een man laat weten hoe hij zich voelt.

Een vrouw verwacht zoiets als: "Ik ben prikkelbaar, want ik heb een rotdag gehad." Dit is blijk geven van de innerlijke toestand. In de meeste gevallen zal een vrouw interesse tonen in wat er gebeurd is en verwacht eigenlijk van de man dat hij er over praat. Dit is openheid van het gevoelsleven en dit noemt men het tonen van gevoelens (zeggen dat je prikkelbaar bent). Vertellen wat je voelt, is een teken van openheid en veroorzaakt een beter contact met de vrouw. Het tonen van gevoelens geldt ook als men al een serieuze relatie heeft.

De vriendelijke en sympathieke houding heeft de man bij de eerste contacten wel, maar hij gebruikt dit voornamelijk alleen voor de versiertour. Echt menen is er lang niet altijd bij. De vrouw denkt dit wel en hier valt ze vaak voor. Maar zodra de contacten serieus zijn, komt vaak de ware man naar voren en hierdoor komen de eerste spanningen. In veel gevallen begint hij daarna geleidelijk aan de dominerende positie in te nemen.

Waarom probeer je als man zijnde niet eens om de correcte benadering echt te menen en aan te houden. Geloof je er zelf niet in en zie je vrouwvriendelijk gedrag alleen als een trucje, dan garandeer ik je, de toekomst van een relatie ziet er niet echt best uit. Veel mannen zien vrouwen nog steeds als onkundig, onhandig en als seksobject. Waardering voor een vrouw zie ik helaas maar heel zelden.

Zolang je de vrouw niet ziet als partner met wie je een gelukkig leven wil opbouwen, zul je vele problemen tegen gaan komen. Hoe zou jij het vinden als jij niet serieus genomen wordt en alleen geschikt wordt bevonden om het inkomen te verdienen. Denk je dat een vrouw het leuk vindt om als ondergeschikt gezien te worden. Een vrouw wordt moeilijk in de omgang als ze niet correct behandeld wordt. Zij is dus niet de veroorzaker van spanningen.

Voor de vrouw.

Voor jou is de grote truc om te doorzien of de man de vriendelijke toenadering wel echt meent. Meestal is het schijn, want het komt maar zelden voor dat hij er echt achter staat. Je moet op een aantal dingen gaan letten om problemen te gaan voorkomen. Om te beginnen is er op letten hoe hij tegenover anderen is en of hij zich anders gedraagt als jullie in gezelschap van anderen zijn. Is hij vrouwvriendelijk tegenover jou, maar machoachtig als zijn vrienden er bij zijn, pas dan goed op. Waarschijnlijk heb je een acteur aan je haak. Als zijn vrienden er bij zijn, komt de ware gedaante een beetje naar boven. Het wordt nog erger als er geen vrouwen bij zijn, maar dit ervaar dus niet.

Wees ook gewaarschuwd als hij af en toe behoefte heeft om als "jongens onder elkaar te zijn." Dan wil hij namelijk je gezelschap even niet, want wat je dan ziet zal je afschrikken. Dat hij zich bij "mannen onder elkaar" zo prettig voelt, is omdat hij dan zichzelf kan zijn. Geloof me maar, er is geen andere reden. Pas verder ook op voor de prins op het witte paard. Iemand met echt "koninklijk" bloed is heel zeldzaam.

Acteurs die de prins spelen zijn er wel genoeg. Dit noemt men versierders. Ze versieren niet alleen jou, door je te overstelpen met aandacht en complimentjes, maar ook zichzelf door zich voor te doen als "de man van je dromen." Het kan zijn dat je het getroffen hebt, maar de kans op een desillusie is vele malen groter. Ik zal je het versierprincipe even uitleggen. De bedoeling van de versierder is om je in te palmen, om je zodoende verliefd te laten worden op hem, zodat je hem nodig denkt te hebben.

Eerst gedraagt hij zich altijd als "de prins op het witte paard." Je kent het waarschijnlijk wel, vriendelijk, spontaan, bloemetjes, "ik denk de hele dag aan je", altijd klaar staan en je troosten. Op dat moment voel je je prettig, want je hebt de man van je dromen ontmoet. Oftewel, je bent verliefd en zweeft de hele dag. Maar verliefdheid is helaas meestal niet meer dan dat iemand de erkenning en aandacht geeft waar je behoefte aan hebt.

Verliefdheid op zich is prettig, maar je moet wel oppassen. Je loopt namelijk twee risico's. De ene is dat het een illusie blijkt te zijn (hij heeft een andere "ware" gevonden) en het andere is dat je dingen gaat accepteren die je anders niet zou accepteren. Bijvoorbeeld seks met hem hebben, om hem niet te verliezen. Zolang je je verstand gebruikt hoeft dit niet, maar zodra je je laat leiden door verliefdheid, loop je kans in het moeras te geraken. Het beste is om te kijken wat de ware persoon is.

Zeggen dat je vrouwvriendelijk bent, is geheel wat anders dan het werkelijk zijn. Het gedrag van hem en zijn toon van praten kan een indicatie zijn van wat er bij hem speelt. Zodra je overdrevenheid bespeurt, moet je voorzichtig gaan worden. Pas op voor mannen met hele zoete stemmen, want je hebt te maken met een acteur die een rol speelt.

Een spontane en oprecht vriendelijke stem klinkt anders dan een gespeeld vriendelijke. Dit kun je horen als je er op let. Laat je dus niet misleiden. Als de toon van praten tegen jou anders is dan die van tegen mannen, heb je met een acteur te maken die meerdere gedaantes heeft. Veel vrouwen vallen voor "stoere machos die zich ook gevoelsmatig durven uiten." Laat ik je uit deze droom helpen; deze persoon bestaat niet!! Deze combinatie is onmogelijk, hoe goed de acteur ook is. Waarom zal ik je nu uitleggen. Iedereen die zich stoer gedraagt, heeft een behoefte om zich te moeten bewijzen.

Stoerigheid is namelijk een teken van aandacht willen hebben en gerespecteerd willen worden. Iemand die lekker in zijn vel zit, heeft geen behoefte om zich stoer te gedragen of om op te willen vallen. Iedere man die zich stoer gedraagt, denkt dat hij daarmee een "echte vent" is. Iedere "echte vent" denkt minderwaardig over vrouwen, hoe goed de camouflage ook is. Dat ik dit zo goed weet, is omdat ik achter de schermen kan kijken. Ik zie herhaaldelijk dat "vrouwvriendelijke" mannen een ware gedaanteverwisseling ondergaan zodra ze als "mannen onder elkaar zijn." Ik kan nu met alle zekerheid concluderen dat hoe groter de slijmerd, des te erger het is.

Blijf dus uit de buurt van iedere man die de stoere bink uit denkt te moeten hangen. Zijn gevoelige kant tonen, zal een uitzondering blijken, als het al gebeurt. Een stoere bink heeft meestal moeite met het uiten van zijn gevoelsleven. Misschien dat het tijdens de eerste contacten voor kan komen, maar zodra het serieus begint te worden, gaat hij zich afsluiten. Geleidelijk aan komt de ware persoon naar boven. Nadat je verliefd op hem bent geworden door zijn ogenschijnlijk prettige gedrag, ga je een aantal dingen accepteren die je normaal gesproken niet zou accepteren. Verliefdheid kan daarom gevaarlijk zijn.

In welke richting moet je het dan wel zoeken. Om heel eerlijk te zijn, het is zeer moeilijk. Er bestaan mannen die wel redelijk vrouwvriendelijk zijn, maar waar andere factoren meespelen die niet bijdragen aan een optimale relatie.

Dit zijn het soort mannen die in de mannenwereld "softies" worden genoemd. Ze worden zo genoemd, omdat ze zich vrouwvriendelijker gedragen en niet de stoere bink uithangen. Maar qua omgang zijn de "softies" veel prettiger en betrouwbaarder. Het nadeel van deze groep is vaak (dus niet altijd), dat er weinig van hun uit gaat (te passief en voorspelbaar). Ze hebben vaak weinig initiatief en laten te vaak over zich heen lopen.

Daarnaast voelt een vrouw zich meestal niet aangetrokken door hen, want vrouwen hebben graag een partner die steun en geborgenheid geeft en beslissingen durft te nemen. "Softies" ziet men vaak als "goede vrienden en meer niet." Dit komt omdat vrouwen zich meestal niet tot hen aangetrokken voelen.

Vrouwen zien hen wel als vriendelijk, betrouwbaar en als goede vriend maar verder niks. Doordat een vrouw toch vaak behoefte heeft aan (een beetje) steun, klikt het niet. In feite heeft de vrouw dus meestal de keuze tot macho's en softies. Voor de eerste valt ze vaak en wordt vroeg of laat gekwetst en voor de tweede voelt ze niks, want diegene heeft het overwicht niet. Tussenvormen bestaan helaas nog nauwelijks. Wat ik je dus zou willen adviseren is het volgende. Kijk uit voor praatjesmakers en versierders. Sluit serieuze omgang met een "softie" niet te snel uit. Je mist wel wat, maar er staat ook niks slechts tegen over.

Ik weet, echt optimistisch is het niet wat ik hier schrijf, maar het is gewoon de realiteit. Het is ook niet voor niets dat 1 op de 3 huwelijken in scheiding eindigt. Ook zij zijn eens verliefd op elkaar geweest en dachten de ware getroffen te hebben. En degenen die bij elkaar blijven hebben vaak last van relatiespanningen. Uiteraard zijn er positieve uitzonderingen, maar ze zijn te zeldzaam. Verbetering is mogelijk. Hiermee bedoel ik dat de houding van iemand te veranderen is. Voor velen zal het moeilijk zijn en voor sommigen zal het zeer moeilijk zijn, maar onmogelijk is het nooit. Deze artikel is niet echt manvriendelijk, maar dat ligt niet aan mij.

Doordat de man nog te vaak denkt dat het "echte man" zijn de juiste levenshouding is, zullen goede contacten moeilijk gaan worden. De man zou een wat vriendelijkere houding tegenover het leven en vrouwen moeten gaan ontwikkelen. Ik weet, dat dit overeind houden bij "mannen onder elkaar" moeilijk is, want men zal veel kritiek krijgen. En om deze druk te vermijden, gaan mannen zich aanpassen, zodat ze "er bij horen."

Het mannenbolwerk bevechten, is bijna onmogelijk; je kunt het wel gaan vermijden. Je kunt pas een echt goede relatie krijgen als beiden open en eerlijk tegenover elkaar zijn. Is de man gesloten en dominerend, dan is gelijkwaardige en prettige omgang onmogelijk. Door deze houding, gaat de vrouw zich afsluiten en opstandig worden. De bron voor spanningen is nu aanwezig en zal steeds grotere vormen gaan aannemen. Voorkom dit door correct met elkaar om te gaan.

Wil je aanvullende informatie hierop: