Leo Krans

Bestel mijn boek

"Niemand geeft om mij"

Geloof me maar, als iemand denkt: "Niemand geeft om mij", en dat zijn er velen, dan heeft diegene inderdaad dat gevoel. Want dit denk je niet zo maar. Als iemand op zijn minst de goede ouders heeft, of een goede partner, dan denkt men dit niet. Diegene wil dus niet dat iedereen om haar of hem geeft, maar iemand. Eentje kan al genoeg zijn. Hier zit ook het gevoel van eenzaamheid. Is eigenlijk hetzelfde; alleen andere woorden.

Dit artikel is voor degenen die dit denken en voor de anderen die dit willen proberen te begrijpen. Pas als je iets begrijpt, kan je het oplossen.  

Op de een of andere manier kwam ik terecht op verschillende Twitter-pagina's van self cutters (iemand die zichzelf snijdt) en degenen met soortgelijke problemen. Ik wist dat sommigen een zeer laag zelfbeeld hebben, maar het is veel erger dan ik dacht. In deze hoek zitten veel mensen die geen zin meer hebben in het leven. Waarschijnlijk omdat ze hun problemen wel willen uiten, maar meer anonimiteit willen, zijn ze online veel opener. Of misschien is dit de enige plaats waar ze iets kwijt kunnen.

Een aantal tweets op Twitter die ik vond (vertaald vanuit Engels):

 • "Genegeerd worden is een van ergste gevoelens ooit."
 • "Ik wil alleen maar in bed liggen en niet deelnemen aan het leven."
 • "Ik weet niet hoe ik van mezelf kan houden."
 • "Niemand geeft om mij."

Geloof je me niet? Vertaal het en zoek met Google of op Twitter. Niet te lang, want je wordt er niet vrolijker van.

Dit doet me pijn. Deze en andere dingen die ik soms lees, zou eigenlijk niemand over zichzelf moeten denken. En weet je wat, meestal zijn degenen met deze problemen erg aardige, behulpzame en fatsoenlijke personen. Maar zij vinden zichzelf niet veel voorstellen.

En er zijn veel meer mensen die dit denken dan je beseft, want de meesten houden dit voor zich.

Als je denkt dat niemand om je geeft, lees dan. Waarschijnlijk niet helemaal waar, maar meestal zit het in de buurt. Niet omdat er iets mis met je is, maar de meeste andere mensen worstelen met hun eigen dingen. Daarom zijn ze niet erg geïnteresseerd in de problemen van jou en anderen. Zou je erg geïnteresseerd zijn in iemands lichamelijke pijn als je zelf gewond bent?

Veel (dus niet alle) mannen en jongens geven alleen om zichzelf. Omdat ze denken dat de wereld om hen draait. Velen hebben last van overwaardering van zichzelf, in plaats van onderwaardering zoals bij degenen waar dit artikel om draait. Veel manlijke personen hebben geen gedachten over wie er om hun geeft. Ze denken: "Ik ben stoer, sterk en ik heb niemand nodig." Het maakt deel uit van de mannelijkheid. Iemand die zo denkt, denkt niet of nauwelijks: "Er is niemand die om me geeft", want het interesseert hem niet zo veel.

Veel vaker is het een vrouwelijk ding.

De meeste vrouwen en meisjes worstelen met hun zelfvertrouwen. En een deel van de mannen en jongens hebben hier ook een probleem mee. Hoeveel jongens en mannen worstelen met hun eigenwaarde, is moeilijk in te schatten. Maar verhoudingsgewijs qua aantal, aanmerkelijk minder dan meisjes en vrouwen. Want die hebben het bijna allemaal. Helaas, want over het algemeen zijn het goede personen.

Diep van binnen denken onzekeren allemaal "niemand geeft om mij." Meestal zeggen ze het niet, maar geloof me, ze denken het. Daarom zijn ze onzeker, want de zelfbevestiging is niet goed. En velen van hen denken dat "er maar één persoon in de wereld is die niet de moeite waard is om te leven en dat ben ik." Uiteraard is dat niet zo. Dus inderdaad jij ook, als je dit leest. Je moet alleen leren om anders te gaan denken. Ik hoop dat dit artikel een beginpunt voor je is.

Denk eens na over het volgende: Als je herkent wat ik hier nu zeg, hoe denk je dat ik dat weet? Ik ken je niet en heb je nog nooit ontmoet. Waar of niet? En toch weet ik hoe jij je ongeveer voelt. Dit komt omdat je niet de enige bent. De meeste mensen (afgezien van de echte vent) twijfelen aan zichzelf en zoeken zelfbevestiging. De een alleen meer dan de ander. Je bent echt niet de enige die denkt dat je niks waard bent. Je denkt dit door de omgang met anderen, inclusief ouders. Zij laten je rot voelen, maar het komt door hun. Niet door jou. Velen zijn niet goed in omgaan met anderen. Ze beseffen dingen niet en worstelen met hun eigen problemen. Daar zit de fout. Niet bij jou dus. Ga dus anders denken.

Dus geloof me, het volgende meisje of vrouw waar je naar kijkt, heeft waarschijnlijk problemen met haar zelfvertrouwen. Het varieert van een beetje tot heel veel. Ik denk dat bijna alle meisjes en vrouwen problemen heeft met het zelfvertrouwen. Je merkt het niet, omdat dit diep van binnen verborgen is. Alles ziet er goed uit, maar dat is het niet. Ze hebben een muur om hen heen gebouwd en dit is om te voorkomen dat ze (opnieuw) gekwetst worden. Als je afstand houdt, ben je minder kwetsbaar. Zelfs degenen die er goed uit zien hebben problemen met hun eigenwaarde. Ja, ze krijgen veel belangstelling, maar het is de verkeerde. De meeste interesse is voor kortstondige pleziertjes. Dus ook voor hun is geen interesse voor de persoon.

Vermoedelijk worden de knappe meisjes en vrouwen nog meer gekwetst dan de overigen. De minder knappen worden vaker niet serieus genomen, terwijl het lijkt dat de knapperen wel serieus genomen worden, maar dat is dus niet zo. Dus veel teleurstelling / kwetsing achteraf. Daarnaast komt het vaker voor dat de knappen niet helemaal geaccepteerd worden door andere meisjes en vrouwen, want zij trekt de aandacht waar zij zelf behoefte aan hebben.

Dus als je denkt dat die mooie meid of vrouw het allemaal voor elkaar heeft en ze geen twijfels kan hebben over zichzelf, heb je het mis. Waarschijnlijk omdat ze mooi is, heeft ze meer problemen. Heel vaak wordt ze benaderd door mannen die haar laten geloven dat ze haar als persoon leuk vinden. Maar meestal is dat niet zo.

De mannen die niet zijn opgevoed door het idee "Je moet een echte man zijn", kunnen ook problemen hebben met het zelfvertrouwen. Hier zit ook veel onzekerheid. Ook zij zouden vooruitgang kunnen boeken met deze info of mijn boek.

Als je twijfels hebt over jezelf en niemand om mee te praten of iemand die je serieus neemt (als persoon, dus niet als lustobject), dan kunnen je twijfels uitgroeien tot ongezonde niveaus, zoals gewichtsproblemen en erger zoals levensmoe worden. Als iemand die problemen heeft met het zelfvertrouwen, zal de afwezigheid van betrouwbare vrienden / familie of iemand die in staat is om te luisteren, de twijfel aan zichzelf versterken. Dan zullen steeds meer gedachten als "niemand geeft om mij" naar boven komen. Als je aan jezelf twijfelt en regelmatig verkeerde ervaringen hebt (niet naar je luisteren, negeren, kwetsen), stapelt dit zich op je en je gevecht voor eigenwaarde wordt steeds moeilijker.  

Deze gemoedstoestand herstellen zal niet eenvoudig zijn, omdat men op het punt staat om het op te geven. Het is alsof je in een diepe put zit. Je moet klimmen om eruit te komen, maar je hebt geen touw.

Als men op de normale manieren geen aandacht kan krijgen, gaan sommigen extremer. Misschien door extreem afvallen of zichzelf gaan snijden. Elk buitensporig gedrag is om aandacht te willen hebben. Borsten laten zien, opscheppen, verkleden in fel roze, enz. Het gaat dus allemaal om aandacht willen, omdat ze aandacht nodig hebben, want men twijfelt aan zichzelf. Men denkt dan: "Beter verkeerde aandacht, dan geen aandacht."

Waarom twijfel je aan jezelf?

Ik kan je verzekeren dat er niets mis met je is. Tijdens je leven is deze zelftwijfel langzaam gegroeid in jouw manier van denken. En nu begin je het te geloven want je vindt nergens zelfbevestiging. Zoek de bron van je zelftwijfel en je kunt verbeteren. De reden dat je denkt dat je waardeloos bent (of een beetje minder) is omdat je niet serieus (genoeg) bent genomen door je ouders. Dit is de enige plaats waar zelftwijfel kan gaan ontstaan. Ja, ik zeg gaan ontstaan, want toen je geboren bent, was je niet onzeker. Onzekerheid zit niet in de genen. Zou heel raar zijn als het er wel zou zijn. Toen je heel klein was twijfelde je niet of je kon leren lopen. Nu twijfel je aan heel veel. Misschien wel alles.

Zelfs zonder misbruik of andere wantoestanden, zouden er tijdens de opvoeding veel verkeerde dingen kunnen zijn. Ja, zelfs het "warme nest" is nog geen garantie dat een kind serieus genomen wordt. Want hier draait het om. Word je langdurig niet serieus genomen als kind zijnde, dan ga je aan jezelf twijfelen. Meestal denken ouders dat ze de juiste dingen doen, maar onbewust zenden ze de boodschap "Je bent niet in staat om te denken, laat me dat voor je doen." Meestal valt ouders niks te verwijten, want ze beseffen veel dingen niet. Daarom veel aandacht over opvoeden in mijn boek om opvoeding te verbeteren. Vergeet niet, opvoeding wordt nauwelijks geleerd. Meestal neemt men gewoon de eigen opvoeding over.

Ouders hebben geen idee hoeveel schade herhaaldelijk zeggen "je bent dom" aanricht bij een ​​kind. Het kind begint daardoor te twijfelen aan zichzelf. Jonge kinderen geloven ouders. Dus als ouders hun kinderen laten weten dat ze dom zijn, beginnen kinderen dat te accepteren. Een kind kan domme dingen doen, maar is niet dom! Groot verschil. Als ouders niet naar kinderen luisteren, gaat daardoor ook zelftwijfel ontstaan. "Ik ben blijkbaar niet belangrijk." Ik heb het dus niet over de kinderen de baas laten zijn, want dit is een ander verhaal. Op de site staat hier meer over.

En als het kind dan ook nog merkt dat veel anderen ook niet goed luisteren, zie men dit als bevestiging. Want, de meeste mensen zijn slechte luisteraars. (Want ze willen over hun eigen dingen / problemen praten of jou vertellen hoe je moet denken.)

Hoe weer opstaan.

 • Begin met het herkennen van hoe je ouders je behandelden. Als ze dominant zijn ("Je doet of denkt alleen wat ik wil"), je verwaarloost hebben of niet naar je luisteren of het altijd oneens zijn met je meningen, zal je zeker mentale problemen hebben. Dit is je bron van problemen met het zelfvertrouwen.
 • Zie andermans niet-serieusneming niet meer als bevestiging van jou minderwaardigheid. Je "gesprekspartner" zit fout. Oneens zijn is niet hetzelfde als je niet serieus nemen. Oneens zijn is op zich geen probleem.
 • Begin jezelf opnieuw te waarderen. Zorg dat je in vorm bent als dat nodig is. Als je mager bent, begin dan te eten. En visa versa. Ga sporten. Ga jezelf weer leuk vinden. Wat anderen van jou vinden is niet zo belangrijk. Of wil je op de bodem van de put blijven? Kijk jezelf aan in de spiegel en denk: "Ik vind je leuk." Doe dit iedere dag.
 • Begin te denken wat je wilt. Niet gemakkelijk, maar geef niet op. Denk ook niet dat er een doel in het leven is. Je bent hier; dat is alles. Je moet er iets van maken. Niemand doet het voor je. Je kunt iets vinden dat je leuk vindt. Van muziek maken tot wat je maar wilt. Lees mijn andere pagina's. Twijfel niet te veel over wat. Ga iets doen. Bevalt het niet, dan ga je wat anders proberen. Net zolang tot je het juiste tegenkomt. Niks doen en uitstellen is geen vooruitgang.
 • Ga anders denken. Dat de meeste mensen jou niet serieus nemen, komt omdat ze met hun eigen ding bezig zijn. Leg het dus niet verkeerd uit. Het ligt dus niet aan jou.
 • Er zal waarschijnlijk niemand op je deur kloppen om je problemen op te lossen. Je moet het zelf doen. Je kunt hulp krijgen (bijvoorbeeld van mijn site en boek), maar het is aan jou of je uit de hel komt. Ik kan je een touw geven, maar je moet zelf de klim doen.
 • Ga omgang zoeken met goede personen. Het eerste woord waar je aan moet denken is "aardig." Iedereen die jou wel waardeert om wie je bent en niet je uiterlijk, is goed. Dus ook je kleine zusje, of oma. Soms zal je moeten zoeken, maar ze zijn er wel.
 • Vermijd verkeerde personen zo veel mogelijk. Sommigen zullen je altijd kwetsen. Of sommige personen zou je kunnen aanspreken om dingen duidelijk te maken. "Als je niet geïnteresseerd bent in mijn mening, dan loop ik weg." En dat moet je dan ook doen indien nodig. Lees ook de respect krijgen pagina.

Dus als er nog vechtlust is, begin dan voor jezelf te vechten. Het is jou leven. De beste leraar en motivator voor je leven ben je zelf.

Vergeet niet, je bent niet alleen.

Dus denk niet dat jij de enige bent die sociale / mentale problemen heeft. Geloof me, de meeste mensen hebben niemand om echt mee te praten. Ze kunnen veel praten over oppervlakkige dingen, maar de persoonlijke dingen blijven binnen. Omdat betrouwbare en goede luisteraars zeldzaam zijn. En de meesten worstelen met hun eigen problemen, dus die van jou zijn voor hun niet zo belangrijk.

Denk hier over na. Lees het af en toe als je het weer nodig hebt. Het kan je pagina uit de put zijn. De weg naar boven zal niet recht omhoog zijn, want af en toe zal je terug zakken (door anderen). Als je uiteindelijk maar boven komt. Want daar gaat het om.

Ik hoop dat dit helpt.

Leo Krans

Wil je aanvullende informatie:

 • Dit zou kunnen ook helpen: Respect krijgen
 • Staat op diverse plaatsen in mijn boek; dus geen specifiek hoofdstuk.
 • Bestellen boek + Bestel informatie Via deze link