Leo Krans

Bestel mijn boek

Haal meer uit je leven

Er zit o zo zoveel waarheid in "Geniet van het leven want het duurt maar even." Velen beseffen niet of onvoldoende dat het leven eindig is. Na hun twintigste eindigen velen in de sleur van werken, televisie en problemen. De vroegere idealen, dromen en luchtkastelen stranden in de meeste gevallen. Dit is zonde, want de wereld biedt zo veel mogelijkheden. Sommigen komen tegen hun pensioen er nog achter dat ze het een en ander gemist hebben, maar velen beseffen dit ook nog niet eens.

Wil je er meer van gaan maken, dan moet je er over gaan nadenken wat je wil en hoe dat te realiseren. Hou voor ogen dat er eigenlijk niet zoiets bestaat als een doel in het leven. Je kunt er wel een creƫren. Het leven heeft geen doel. Het leven is gewoon het leven, verder niks. Maar je kunt er wel wat van gaan maken.

Uiteraard is het ieder goeds recht om niks te doen, maar hou er dan maar rekening mee dat je vroeg of laat tot de conclusie komt dat het leven toch wel een beetje saai is. De enige die je iets kunt verwijten ben je zelf.

De reden waarom men niet vooruit komt is vaak onzekerheid en / of niet weten wat. Aan beiden is wat te doen. Voor mezelf hou ik het volgende telkens voor

  • Doe je niks, dan gebeurt er ook niks.
  • Doe je weinig, dan gebeurt er ook weinig.
  • Doe je veel dan gebeurt er ook veel.

Dit wil ook weer niet zeggen dat je door je activiteiten jezelf over de kop draait. Je moet op zijn tijd eens lekker niks doen. Een avondje televisie kan heel ontspannend zijn en de zon schijnt ook voor jou. Af en toe lekker luieren is zelfs verplicht.

Ga sporten, naar het strand met mooi weer of bij storm, bouw een sneeuwhut, desnoods in je eentje. Ik kwam zelf eens een keer laat thuis van mijn werk en kreeg zin om een sneeuwhut te bouwen. Dat ben ik uren mee bezig geweest en had de tijd van mijn leven. Voorbijgangers keken wel een beetje raar, maar dat interesseerde me geen moer. Nu denk ik er nog steeds met plezier aan.

Je moet je soms gewoon laten leiden door opwellingen. Velen hebben die wel, maar denken vaak al vrij snel van dat het ongepast is, of maken zich ongerust over wat anderen er van vinden. Nou, anderen zouden het ook wel willen, maar durven dit vaak niet. Wat dit betreft kun je nog veel leren van kinderen.

Na je eerste plannen of stappen, moet je wel doorzetten, want zonder het te beseffen verval je weer terug in de dagelijkse sleur.

Het leven is om te leven en als je het doet, moet je het goed doen.

Wil je aanvullende informatie:

  • Dit heeft hier mee te maken: Gelukkig zijn
  • Mijn hele boek behandelt dit op verschillende manieren, dus geen link naar een hoofdstuk.
  • Bestellen boek + Bestel informatie Via deze link