Leo Krans

Bestel mijn boek

Drugs gebruiken

De reden dat iemand met drugs begint komt door druk van anderen, of dat men geestelijke rust zoekt die men anders niet kan vinden. Onder drugs versta ik ook alcohol. Drugs verlichten geestelijke spanningen en daardoor gaat men zich prettiger voelen. Het nadeel is alleen dat het tijdelijk is en dat men steeds meer moet gaan gebruiken om weer rust te kunnen vinden. Waarom men steeds meer moet gaan gebruiken, zal ik nu uitleggen.

Een probleem blijft naar voren komen totdat hij opgelost is. Hij kan tijdelijk verdwijnen door andere problemen of afleidingen, maar hij blijft verscholen aanwezig. Vroeg of laat zal hij dus weer naar voren komen. Dit ervaar je als dat je er iedere keer weer aan moet denken. Dit is een natuurlijke eigenschap van de hersenen die iedereen heeft. Hij komt weer naar voren om opgelost te worden. Zodra dit gebeurt, zal hij verdwijnen. Let er maar eens op.

Een probleem die iedere keer naar voren moet komen voor oplossing, wordt steeds sterker (men moet er steeds vaker aan denken). Daarom wordt het steeds moeilijker om de problemen te onderdrukken. Want dit doen drugs namelijk. Ze zorgen er voor dat de constante gedachtestroom verdoofd wordt. Hoe groter de problemen, des te meer is er voor nodig om ze te verdoven en zodoende enigszins ontspannen te worden.

De verslaving wordt dus in feite veroorzaakt doordat men het prettige, ontspannen gevoel mist en men weer geconfronteerd wordt met problemen en spanningen. Het is dus een vlucht uit de werkelijkheid. Daarom is de weg terug vaak moeilijk, want problemen die niet opgelost worden, groeien. En aangezien de verslaafde al te weinig vechtkracht had (daarom begon hij met drugs), wordt het steeds moeilijker.

Onder verslaafde versta ik niet iemand die af en toe eens alcohol drinkt, of soft drugs in beperkte mate gebruikt. Het geldt meer voor degenen die regelmatig onder invloed zijn.

Een ander effect van drugs is het aantasten van de geestelijke alertheid en het veroorzaken van hersenbeschadigingen. Alle reden om hier dus ver vandaan te blijven.

Drugs veroorzaakt ontspanning die men anders niet kan ervaren. Een teken dat er iets aan de hand is. Het gebruiken van drugs is niet de oplossing. Drugs hebben nog nooit iets opgelost en veroorzaken alleen maar problemen en verslaving.

Wil je nog veel meer weten? Wil je jezelf verbeteren? Mijn boek helpt je.