Leo Krans

Bestel mijn boek

Een mogelijke oorzaak voor darmproblemen

Darmproblemen is dus geen psychologisch onderwerp zoals de rest op deze site, maar ik wil hier toch even wat over kwijt. Heb zelf ook vele jaren darmproblemen gehad, zoals dunne ontlasting, krampen en een zeer vervelend eetpatroon. Moest heel veel eten om darmkrampen te voorkomen en te kunnen slapen. Voor deze problemen met de darmen ben ik vaak bij de dokter geweest. Heb hiervoor diverse onderzoeken gedaan, zoals bloedonderzoek, allergie onderzoek en aanverwanten. Heb zelfs het amalgaan uit mijn gebit laten halen want het zou de oorzaak kunnen zijn. Maar men kon maar niks vinden.

Het leek er dus op dat mijn darmproblemen definitief een onderdeel van mijn leven zouden zijn. Ik weet niet meer waar ik de informatie vond, maar melk zou ook wel eens de oorzaak kunnen zijn. Ik dronk toen wel een liter per dag geloof ik. Besloot te stoppen om te kijken of het effect zou hebben. Binnen een paar dagen was er weer innerlijke rust. Ik heb sindsdien nooit meer darmproblemen gehad. Ben daarom helemaal gestopt met melk en melkprodukten. Kaas is geen probleem. Ik ben dus gevoelig voor melk. Lactose intollerantie heet dat. Geen enkele dokter heeft deze mogelijkheid geopperd. Ik heb het dus zelf moeten oplossen. Had ik dat niet gedaan, dan was het vroeg of laat chronisch geworden en waren medicijnen noodzakelijk geworden.

Er zijn veel mensen die deze gevoeligheid ook hebben, maar het niet beseffen en daardoor darmproblemen hebben die eigenlijk niet hoeven. Melk en melkproducten (karnemelk, yoghurt, room) zijn veel minder goed voor je dan beweerd wordt. Achter onderzoeken die aantonen dat melk moet en dat we niet zonder kunnen, zit de zuivelindustrie. Het is een geldkwestie. Onpartijdige onderzoeken tonen aan dat melk helemaal niet zo goed is voor volwassenen en dat velen er problemen mee hebben. Het is geen ziekte, maar veel volwassenen hebben niet meer de enzymen om melk af te breken / om te zetten naar voeding. Het lichaam ziet het daardoor als een ongewenste stof en wil het daarom zo snel mogelijk kwijt. Melk is bedoeld voor zuigelingen. Geen enkel volwassen dier drinkt nog melk.

Heb je darmproblemen, stop dan eens een tijdje met alle melkproducten, behalve harde kaas. Je hebt niks te verliezen en het kost niks.

Wil je nog veel meer weten? Wil je jezelf verbeteren? Mijn boek helpt je.