Leo Krans

Bestel mijn boek


Een reactie van een lezeres

Een tijd geleden kreeg ik een reactie van een lezer van mijn boek (meestal hoor ik niks van anderen) die ik met haar toestemming online zet. Het geeft aan hoe diepgaand het boek is en wat het voor iemand kan betekenen. Doordat iemands zelfvertrouwen stijgt kunnen naasten uit de omgeving dat misschien niet altijd waarderen, want plotseling begint iemand mondiger te worden en te groeien.

Hai Leo.

Ten eerste, ik weet dat je in principe niet mailt met mensen, maar wilde je toch graag even vertellen, dat het een megaboek is, dat het bijna 100% waarheid, is nee alles is waarheid, alleen dat er geen leven is na dit leven ben ik niet helemaal met je eens maar voor de rest, echt waar , we hadden een tweeling kunnen zijn.( wat betreft gedachten en conclusies).

Heb er al die tijd ook al zo over gedacht wat jij opschrijft in je boeken, de maatschappij en mannen enzo. Maar toen ik het bevestigd zag viel mijn mond open.

Er is veel veranderd na het lezen van je boek. Ik heb dus een enorme EGO van een vent, en had hem zo ver dat hij ging lezen, hij had twee weken vakantie, en ja hoor, hij las, hij leest nooit geen boek maar ik had hem zover.

Maar ik was er al bang voor, nu hij weer werkt, kijkt hij het boek niet meer aan, ik had dat al gezegd, nee zei hij ik blijf het lezen, maar nu is hij er dus met geen stok meer aan te krijgen.

Enorme wrijving dus, ik ben zo boos dat hij het niet meer leest, woedend ben ik op hem. Maar laat het aan hem niet merken, maar o, wat ben ik kwaad.

Ik ben een stuk zelfstandiger geworden na het lezen van je boek, was dus enorm afhankelijk van hem geworden, maar het gaat de goede kant op met mij.

Waarvoor mijn dank.

Mijn man is er niet zo blij mee, mokt en gooit met deuren, roept dat hij zich aangevallen voelt,en dat alles onzin is, en het gekke is...... ik val hem totaal niet aan.

Het is echt een zielig geval geworden, wat is hij toch voorspelbaar sinds dat ik je boek lees.

Ik word wel weer nerveus dan van hem als hij zo vervelend doet,mokken en slaan met deuren, dan word ik weer onrustig en ga er slecht van slapen, en dan merk ik dat hij weer opleeft, als ik zwak word, en dat maakt me zo kwaad.

Ik zie nu dat ik 20 jaar lang ben gebruikt als lustobject, en als egoopwaardering. Er is nooit naar me geluisterd of rekening met mij gehouden, en hij is het ook echt niet van plan.

Dat maakt me zo woedend, ik weet niet wat ik met die woede tegen hem aanmoet. Ik weet dat hij niet beter weet, maar hij zou wel beter kunnen weten als hij het boek weer ging lezen.

Dat doet hij dus niet meer. Het had misschien beter geweest, dat hij nooit in het boek gelezen had, nu ben ik gewoon teleurgesteld, dat hij het boek niet serieus neemt, dus mij en onze relatie ook niet.

Ik denk dat daar een groot deel van mijn woede vandaan komt. Ik en mijn gevoelens en energie om de relatie beter te maken worden genegeerd en niet serieus genomen. Ik word dus weer niet serieus genomen. Het lukt me niet met hem Leo.

Maar ik ben wel blij dat het met mij een stuk beter gaat, in ieder geval een stuk zelfstandiger, en dichter bij mezelf. Van mijn minderwaardigheid gevoelens ben ik ook voor een groot gedeelte af dankzij jouw boek, zie nu dat dit bij mijn ouders ligt.

Echt het was een enorme eyeopener, ik hoop dat je nog meer boeken gaat schrijven, het is echt fenomenaal. Ik kan nog wel uren doorkletsen, maar zal niet teveel van je tijd in beslag nemen.
Je mag me terug mailen, maar het hoeft niet, omdat ik weet dat je dat uit een bepaald principe niet doet, en dat accepteer ik.

Maar ik wilde dit toch even kwijt. Ben een groot fan van je boeken. Veel succes in de muziek verder.

Met dank P. uit A.

 

Opmerking van mij, Leo Krans: Zijn kwaadheid komt door de angst voor veranderen en voor gelijkheid. Velen houden liever vast aan het oude vertrouwde. Maar dan roest je vast. Veranderen kan heel positief zijn, maar dan moet je er wel voor open staan om het een kans te geven. Mijn boek is dus niet geschikt voor degenen die denken "al perfect te zijn."

Wil je nog veel meer weten? Wil je jezelf ook verbeteren? Mijn boek helpt je.