Leo Krans

Bestel mijn boek

Psychologie boek "Alles over jezelf en het leven"

Wat kan het boek voor je doen?

Heel veel. Je hebt werkelijk geen idee. Ik heb het boek vele jaren geleden per ongeluk geschreven (zie hiervoor "Wie ben ik" in de linker kolom). Dit is een soort keerpunt in mijn leven geweest. Ik kreeg duidelijkheid en ben daardoor langzaam vooruit gegaan. Dit gaat in minimale stapjes, want verandering kost gewoon tijd. Het verschil tussen mij toen en nu is gigantisch. Niet qua karakter of levensenergie, want dit is niet zoveel veranderd. Maar wel qua innerlijke rust en geluksgevoelens. Al mijn persoonlijke twijfel is nu weg. In balans zijn noemt men dit. Ik zeg dus niet dat ik alles weet of ik beter ben dan anderen, want dat is niet zo. Als ik nu in mijn kop zou krijgen dat ik architect zou willen zijn, zou ik dat kunnen gaan verwezelijken. Ik denk niet meer van "Dat kan ik toch niet." Als ik me er op zou gaan toeleggen, zou ik het kunnen gaan halen. Maar ik wil geen architect worden. Ik zou het nu dus wel kunnen, maar wil het niet.

De twee grootste problemen voor persoonlijke vooruitgang zijn persoonstwijfel en niet weten wat te geloven. Er is zo veel informatie tegenwoordig, dat dit juist verwarring schept. Want wat moet je nu geloven. Mijn boek kan bij beide problemen helpen. Het legt uit waarom je aan jezelf bent gaan twijfelen (als klein kind deed je dat niet) en waar je in moet gaan geloven. Zie het maar als verdwaalt zijn. Zonder de juiste informatie kom je er niet uit.

Ik ben nu een super gelukkig iemand en zie in dat iedereen dit kan worden. Het zit eigenlijk zo: Van nature is iedereen gelukkig, maar problemen overheersen dit geluk. Verdwijnen de problemen, dan komt het geluk vanzelf. Je kunt bijna niks doen om geluk te stimuleren. Het enige wat mogelijk is, is de blokkerende problemen verwijderen. Geluk verschijnt dan vanzelf. De situatie wolken - zon is precies hetzelfde. De zon schijnt altijd, maar soms is hij onzichtbaar door wolken. Verdwijnen de wolken, dan zie je de zon weer. Oftwel, de formule voor geluk is niet meer en niets minder dan de afwezigheid van problemen.

Waar gaat het boek over?

Het gaat over bijna alles wat maar met je denken te maken heeft. Dus je hele denken wordt hier onder de loep genomen. Het legt uit hoe je denkt, waarom je zo denkt en hoe je anders kunt gaan denken om je veel prettiger te gaan voelen.

Waar heb ik het allemaal over:

 • Het gaat over gelukkig zijn of niet
 • Hoe wel of niet op te voeden
 • Waarom je minderwaardig denkt te zijn
 • Wat nu precies depressiviteit is
 • Hoe een man op een betere manier kan functioneren
 • Hoe een vrouw op een betere manier kan functioneren
 • Waarom er problemen zijn tussen mensen
 • En nog vele vele andere zaken

Dus hoe je denkt en hoe je je voelt of kan voelen, want het kan vele malen beter. Ik spreek uit persoonlijke ervaring. Vroeger zat ik niet lekker in mijn vel, maar door zoeken, denken en vooral schrijven aan mijn boek ben ik een zeer gelukkig persoon geworden. Ik heb eindelijk mijn balans gevonden. Pas toen ik zover was, zag ik in dat ik me vroeger niet optimaal voelde. En zie nu ook in dat de meeste anderen ver onder hun hoogste geluksniveau leven.

Wat is het doel van het boek?

Uitleg van wat er allemaal in je bovenkamer afspeelt. Je hele leven is afhankelijk van je manier van denken en je reacties op anderen. Of je ongelukkig bent, depressief, minderwaardig of juist niet, wordt bepaald door je denkwereld. Ik weet dat het vele malen beter kan en de informatie in mijn boek kan daarbij helpen. Zonder de juiste informatie kom je nauwelijks vooruit. Dit geldt voor alle gebieden, dus ook voor psychologie / gelukkig zijn.

Van nature is de mens is een goed wezen, maar door omstandigheden gaat het fout. Hoe verder je van de juiste basis af bent, des te moeilijker zal de weg terug zijn. Maar mogelijk is het voor iedereen. Je ziet het ook bij sommige programma's zoals "Van etter tot engel." De grote etterbak wordt een totaal andere persoon met de juiste invloeden. Niet alles lukt, want soms is er meer voor nodig.

Ik wil je niet mijn opvattingen opdringen of je proberen om te vormen naar mijn opvattingen, maar je weer terug brengen naar de juiste basis. En daar bestaat er maar een van. En dat is de normale, menselijke natuur. Alles wat anders is, is een afwijking en daardoor onjuist.

De normale menseljke natuur is:

 • Gelukkig zijn
 • Ontspannen
 • Eerlijk
 • Speels
 • Oprecht
 • Enzovoort

De abnormale menselijke natuur is:

 • Agressie
 • Bedrog
 • Vandalisme
 • Depressiviteit
 • Minderwaardigheid
 • Onderdrukking
 • Enzovoort

Ieder kind begint met de juiste levenshouding (let maar eens op ze), maar tijdens de opgroei gaat men hier van afwijken door de levensomstandigheden. De ene afwijking veroorzaakt een andere. Niet meer in balans zijn heeft vele verschillende gevolgen. Iemand die onzeker is, kan niet ontspannen zijn, kan niet echt gelukkig zijn en gaat afwijkend gedrag en denken vertonen. Dit kan variëren van eenzaamheid tot verslavingen tot extreem gedrag zoals agressie. Herstelt men de balans, dan verdwijnen deze afwijkingen ook.

Waarin verschilt dit boek van anderen?

Bijna overal. Het lijkt in de verste verte niet op andere boeken over psychologie. De meeste andere boeken over psychologie zijn gebaseerd op theoriën van anderen, onjuist, vaag, ongegrijpbaar of nietszeggend. Het aanbod in de winkel is nog nooit zo groot geweest. Als je ze allemaal zou doorlezen zal je er niet door vooruit gaan. Je zal alleen maar verward raken want er zijn vele (tegenstrijdige en onjuiste) visies.

Boeken in de peptalk stijl (Ga de dingen doen die je eigenlijk niet durft), werken niet. Je wordt misschien enthousiast, maar uiteindelijk zal je er niet mee vooruit gaan. Jezelf dwingen dingen te gaan doen die je niet durft uit onzekerheid geeft je een onprettig gevoel.

Aan psychologische theoriën heb je ook niks, want een theorie is een sterk vermoeden en geen feit. Het is bijvoorbeeld niet zo dat als je een kind vrij opvoedt (het kind mag alles) het verkeerd kan gaan. Het gaat gegarandeerd fout. Dit is een feit en geen theorie.

Boeken met psychologische trucjes zullen je ook niet helpen. Doen alsof je zelfverzekerd bent helpt echt niet om je onzekerheid op te lossen. Je "cool" gedragen is camouflage voor zelftwijfel. Je bent acteur en niet jezelf.

De enige manier om wel vooruit te gaan, is er achter te gaan komen waarom je onzeker bent of waarom je aan jezelf twijfelt. Zodra je dat inziet, kan je vooruit gaan. Een andere manier is er niet.

Mijn boek "Alles over jezelf en het leven" is totaal anders. Het zijn geen theoriën, maar logische feiten zoals ze zijn. Dus zoiets als ik iemands zelfvertrouwen beschaam, vertrouwt diegene mij minder of niet meer. Of als ik iemand kleineer in gezelschap zal diegene zich niet prettig voelen. Autoritaire en vrije opvoeding verknallen een kind. Dit zijn feiten en geen theoriën of vermoedens.

Als je de menselijke natuur begrijpt is het niet zo moeilijk. Niemand vindt het leuk om respectloos behandeld te worden. Hier zijn geen uitzonderingen op. Iemand met agressieve neigingen zal agressief gaan reageren en een onzekere gaat zich nog onzekerder voelen. Een kind respectloos opvoeden zal het kind verknallen. Geen twijfel over mogelijk.

Het boek heeft overigens geen religieuze of mystieke grondslag. Het gaat over feiten en niet over goeroe-achtige vage praat.

Waarom heb je dit boek geschreven?

Toen ik begon te schrijven, was het helemaal niet voor een boek bedoeld. Ik schreef voor mezelf omdat ik dingen begon te begrijpen. Pas toen het erg veel werd, kwam het idee voor een boek. Ik schreef dus niet om een boek te willen schrijven (dan ga je vaak maar dingen bedenken), maar omdat ik zo veel goede en nieuwe informatie had, dat ik er wel een boek van moest maken. Wat mij geholpen heeft, kan anderen ook helpen dacht ik toen. Vandaar het boek.

Heb daardoor nogal wat standpunten die afwijken van het traditionele. Niet omdat ik anders wil zijn, maar omdat ik veel dingen duidelijker zie. De problemen die ik vroeger had, heb ik niet meer. Ben niet meer depressief, twijfel niet meer aan mezelf en voel me een zeer gelukkig mens. Iemand die dat proces niet doorgemaakt heeft, kan het nauwelijks uitleggen. Hoeveel opleidingen je ook gehad hebt.

Is het moeilijk te begrijpen?

Nee. Alles is in normale en begrijpelijke taal geschreven. Het is op dezelfde manier geschreven als hetgeen op deze site staat. Psychologie hoeft niet moeilijk te zijn. Als je weet waar je het over hebt, hoef je je niet te verbergen achter ingewikkelde theoriën. Een begrip als cognitief hoort niet thuis bij begrijpbare psychologie. Dit is taal van psychologen voor psychologen of alleen voor hoger opgeleiden.

Wat zijn de mogelijkheden met het boek?

 • Opvoedproblemen gaan opgelost worden
 • Zelfvertrouwen kan terug komen
 • Minderwaardigheidsgevoelens kunnen verdwijnen
 • Relaties verbeteren
 • Depressie, verwardheid, agressiviteit, het kan allemaal hersteld worden
 • Innerlijke balans en rust kan terug komen
 • Echt gelukkig worden bestaat en is voor iedereen mogelijk
 • Je leert anderen beter begrijpen
 • Je kunt verder ontwikkelen doordat je weer in balans komt
 • Kijk op jezelf en anderen verbetert
 • Je leert jezelf beter begrijpen. Klinkt misschien gek, maar je hebt geen idee hoeveel beter je jezelf kunt doorgronden
 • Je begrijpt hoe kwaadheid ontstaat
 • Je kunt problemen beter herkennen en oplossen
 • En nog veel meer

Volgens mij ben ik wel gelukkig.

Het zou kunnen, maar toch acht ik de kans klein. Velen denken dat het huidige niveau het hoogst haalbare of normaal is. Meestal is dat toch niet het geval. Ik dacht het vroeger ook van mezelf, maar sinds mijn geluksniveau behoorlijk gestegen is, zie ik in dat het vroeger toch niet goed zat. Ik kan nu vergelijken. Vaak heeft men van zichzelf niet in de gaten heeft dat men door problemen gespannen is en daardoor niet gelukkig is. Dit komt omdat de echt ontspannen toestand nauwelijks bekend is. Of men gespannen is, is heel makkelijk te bepalen.

Als men niet in staat is om regelmatig gedachteloos te zijn, is men te gespannen. Met gedachteloos bedoel ik nergens aan denken zonder dromerig te worden. Dit is de maatstaf. Dit is de enige echte vorm van ontspannenheid. Want dit wil zeggen dat er geen of nauwelijks problemen zijn. Zolang je problemen hebt, kun je niet ontspannen zijn en dus niet gelukkig zijn. Met lapmiddelen als alcohol en drugs lukt het soms wel tijdelijk. Denken gelukkig te zijn en het echt zijn, zijn vaak twee verschillende zaken.

Je moet maar van mij aannemen dat constant denken een teken is van te gespannen zijn. Niet alleen heeft men dan geen innerlijke rust en een gespannen levenshouding, maar daardoor ontstaan op den duur hoge bloeddruk, hoofdpijn en veel andere lichamelijke kwalen. En stress verkort onze levensduur.

Minder gedachten en daardoor minder spanningen, veroorzaken een andere en betere kijk op het leven. Zodra men weer innerlijke rust krijgt, gaat men een ontspanning voelen die men eigenlijk niet kent. Dit alles wordt uitgebreid behandeld.

Waar heb je nog meer over?

Naast de hiervoor besproken onderwerpen komt er nog veel meer aan de orde. Ik leg bijvoorbeeld een aantal dingen over religie uit. Het hoe en wat van meditatie en verlichting komt uitgebreid aan de orde. Voor alle duidelijkheid, ik leg alleen uit wat het is en waarom men mediteert. Ik wil je echt niet aan het mediteren krijgen, want het helpt eigenlijk niet of nauwelijks. Verder heb ik het onder andere ook over homoseksualiteit, intelligentie en waarom mannen en vrouwen zo verschillen en hoe we beter met elkaar kunnen omgaan.

Daarnaast is er een zeer interessant hoofdstuk over hoe onze hersenen werken. Niet alleen ga je dan nog meer dingen begrijpen, maar wat ik hier uitleg was tot nu toe nog niet bekend.

Het boek gaat beslist niet alleen over probleemsituaties en wegen van herstel, maar ook hoe je meer uit je leven kunt halen en hoe je prettig door het leven kunt stappen. Het levensgeluk is voor iedereen bereikbaar. Problemen, spanningen, slapeloze nachten en depressies zijn verschijnselen die helemaal niet hoeven en tot het verleden kunnen gaan behoren.

Waarom moet ik vooruit betalen? (zie bestelpagina)

Omdat ik geen zin meer heb om achter mijn geld aan te moeten gaan. Ik heb dit boek geschreven als een soort hobby en om anderen er mee te willen helpen. Ik ben dus geen professioneel bedrijf dat achter wanbetalers wil aangaan.

Vroeger kon men ook onder rembours bestellen (bij de postbode betalen), maar het kwam toen regelmatig voor dat men voor de lol met valse adressen ging bestellen. Kreeg de boeken dus onbesteld retour en dat zijn dure grapjes. Heb ik dus moeten afschaffen.

Op de bestelpagina staan de verdere details, maar de procedure is, het formulier invullen voor de juiste adresgegevens en de betaling overmaken.

Aan het vervaardigen van het boek en de verzending zijn voor mij redelijk wat kosten en tijd verbonden. Ik betaal bijvoorbeeld de verzendkosten. Het boek wordt dus alleen nog maar verstuurd als de betaling binnen is. Ik geloof dat bijna alle producten die via het Internet besteld worden vooruit betaald moeten worden. Dus mijn boek ook. Tegenwoordig kan het niet meer anders blijkbaar.

Wat als het boek niet bevalt?

Dan stuur je het terug. De bedoeling is om anderen te helpen. Uiteraard verdien ik op het boek, want anders kan ik het niet uitgeven. Maar als het boek je niet vooruit helpt, neem ik het gewoon terug. Je bent zowieso wettelijk beschermd voor kopen via Internet voor een bepaalde tijd, maar mijn terugzendperiode is veel langer, namelijk 3 maanden.

Details boek:

 • 638 pagina’s
 • 28 x 20 cm
 • ISBN 90-802133-3-0

Foto's boek

Wil je nog veel meer weten? Wil je jezelf verbeteren? Mijn boek helpt je.