Leo Krans

Bestel mijn boek

De situatie van de man

 

Hoofdstuk 7 uit het boek "Alles over jezelf en het leven"

k ben zelf manlijk en niet homoseksueel, maar ben er eigenlijk niet zo trots op om man te zijn. Velen van mijn "soortgenoten" hebben een nogal merkwaardige kijk op de andere helft van de bevolking, de vrouw. Ik zeg niet allen, maar toch wel velen. Voor de "echte man" is een vrouw een minderwaardig wezen en voornamelijk geschikt voor het huishouden en seks. Niet alleen is dit verre van correct, maar tegenover de vrouw doet hij voorkomen alsof dit niet zo is. Veel mannen hebben een dubbele persoonlijkheid. Er is de "echte vent" en de "versierder." Deze lijken totaal niet op elkaar.

"De echte vent"

  • Dit is iemand die zich ver verheven voelt boven de vrouw.
  • Zich stoer denkt te moet gedragen.
  • Graag opschept.
  • Niet wil onderdoen voor anderen.
  • Onderling vrouwen kleineert en degenereert tot louter lustobject.
  • Zijn gevoelens niet wil tonen.
  • Niet tegen kritiek kan.
  • Altijd gelijk heeft.

Met andere woorden, iemand met wie eigelijk niet op een hoogwaardige manier mee valt te leven. Een klein gedeelte uit deze groep mishandelt, verkracht, moord, pleegt overspel of is agressief.

De versierder

Probeert aanhoudend via allerlei mogelijke trucs een vrouw in te palmen. Over het algemeen meent hij eigenlijk weinig van zijn ogenschijnlijk goede bedoelingen. Doordat veel vrouwen onzeker zijn, laten zij zich hier op den duur door beïnvloeden. Men wordt verliefd door de voortdurende belangstelling.

De evenwichtige man

Gedraagt zich niet zoals boven, want hij heeft een wat gezondere kijk op de medemens. De "echte vent" (tevens "versierder") is eigenlijk een heel onzeker iemand, die bang is voor zijn echte gevoelens en die door manlijk gedrag een bepaalde eigenwaarde hoopt te scheppen. De evenwichtige man heeft door zijn stabiliteit geen behoefte aan machogedrag. Hij is veel prettiger in de omgang (vriendelijk, eerlijk, prettig gevoel voor humor, spontaan, openlijk), maar beslist niet karakterloos. Alleen deze man is in staat tot evenwichtige relaties en een maatschappij op een hoger niveau. Helaas vallen veel vrouwen niet voor zo iemand, want hij mist het aanhoudende en vaak opdringerige gedrag waar onzekere vrouwen op den duur voor vallen. In mijn boek besteed ik hier veel aandacht aan.

Overige mannen

Dan is er eigenlijk nog een categorie en dat zijn de zachte karakters. Vaak treft men hier een bepaalde matheid aan en laat men vaak over zich lopen. Op zich zijn het meestal vriendelijke en aardige mensen, maar zijn vaak te zacht voor deze maatschappij. Deze mensen worden daardoor, geheel onterecht overigens, vaak misbruikt, gepest of gekleineerd. Als iedereen als hun zou zijn, was er niks aan de hand, maar er zijn te veel gestoorde personen die misbruik van hun maken.

Hoe wel en hoe niet

De maatschappij verandert en daardoor worden situaties anders. Hoe een man zich nu behoort te gedragen, weten velen niet meer. Men moet soft zijn en stoer, maar ook weer niet te veel, want dan is het ook weer niet goed. Er wordt verwacht om de emoties te tonen, maar dit is weer onmanlijk en men wil niet voor softie of homoseksueel aangezien worden. De ene vrouw vindt iets goed, terwijl een andere vrouw weer andere eisen heeft. Dit maakt het een zeer gecompliceerde situatie. De man kan veranderen zonder de eigenwaarde te verliezen. Degenen die willen veranderen vinden informatie hierover in mijn boek.

Wil je nog veel meer weten? Wil je jezelf verbeteren? Mijn boek helpt je.