Leo Krans

Bestel mijn boek

Relatie- en gezinsproblemen

 

Hoofdstuk 8 uit het boek "Alles over jezelf en het leven"

Gezien de vele variaties van karakters van mannen en die bij die van vrouwen, is het onmogelijk om iedere situatie kant en klare oplossingen te geven. Ik behandel in mijn boek daarom alleen een aantal veel voorkomende situaties. Door anders om te gaan met probleemsituaties kan een relatie- en gezinssfeer aanmerkelijk verbeteren. In plaats van constant opgezadeld zitten met problemen, kan men ook een steeds beter worden relatie gaan ontwikkelen.

Kinderen

Ook problemen met kinderen zijn op te lossen. Een probleemgezin is echt iets dat niet hoeft. Een kind ligt echt niet zo maar dwars. Ik kan je inzicht verschaffen in waarom er problemen zijn met kinderen. Zodra je dat inzicht hebt, kan er een situatie gaan ontstaan waar men zich voornamelijk richt op vooruitgang en verbetering in plaats van problemen. Voor dit alles hoef je geen psycholoog te zijn. In principe kan iedereen zorg dragen voor verbetering.

Seks

Ook hier zijn vele verbeteringen mogelijk. Niet kunnen presteren in bed heeft bijna altijd een geestelijke oorzaak (onderzoeken hebben dit aangetoond). Verbetert de geestelijke situatie, dan verbeteren ook de lichamelijke inspanningen en kunnen impotentie en aanverwanten verdwijnen.

Problemen

Doordat er problemen zijn in een gezin, is er daardoor niet alleen vaak een gespannen situatie, maar ook een grote beperktheid aan groei. Hiermee bedoel ik mee dat met mensen die goed met elkaar kunnen opschieten veel meer mogelijk is. Men wil dingen samen doen. Men steekt elkaar aan. Men helpt elkaar. Als er spanningen zijn vermijdt men elkaar het liefste. Bij kinderen die dit in extreme vorm meemaken, is er een verhoogde kans dat men thuis gaat vermijden, met risico's als vandalisme, alcoholisme, drugs en prostitutie.

Invloed op kinderen

De thuissituatie bepaalt het karakter van een kind. Het bepaalt voor een groot deel of men een zonnige of een problematische toekomst gaat krijgen. Uit onderzoek is gebleken dat bij mensen uit de "onderkant van de maatschappij", (criminelen, verslaafden, agressors, verkrachters) meestal een slechte thuissituatie was. Een gezin met spanningen veroorzaakt afstand tussen ouder en kind. Dit kan zijn met ruzie of door teruggetrokkenheid.

Veranderen

Door anders met situaties om te gaan, kan men naar elkaar toe groeien en een veel betere verstandhouding met de ander krijgen dan men nu denkt / voor mogelijk houdt. Er zijn echt onbeperkte mogelijkheden.

Wil je nog veel meer weten? Wil je jezelf verbeteren? Mijn boek helpt je.