Leo Krans

Bestel mijn boek

Hoe zitten we in elkaar

Hoofdstuk 1 uit het boek "Alles over jezelf en het leven"

Een overzicht van de menselijke eigenschappen zoals instincten, emoties, agressie, bewustheid, ontwikkeling, gedachten en nog veel meer. Hier leg ik uit hoe ik dingen zie. Dit om misverstanden te voorkomen, want veel termen worden niet echt goed begrepen.

Wat onderscheid ons van dieren. We hebben een aantal dierlijke en een aantal puur menselijke eigenschappen. Het boek legt uit hoe we verschillen van dieren en daardoor leert men dingen herkennen en kan men er voordeel uit halen.

Bewustheid. Er is duidelijk verschil tussen bewust en onbewust, maar tot nu toe heeft niemand me precies duidelijk kunnen maken waar het onderscheid ligt. Ik ben er nu wel achter gekomen en kan dit nu begrijpelijk uitleggen.

Ontwikkeling. We ontwikkelen op verschillende manieren. We zien dingen, we gaan naar school en we bedenken zelf dingen. Door de verschillende leermethoden goed te begrijpen, kan men verder ontwikkelen dan het gemiddelde.

Denken en geheugen. Waarom denken we? Waarom vergeten we dingen? En waarom schieten iets onverwacht weer te binnen. Dit zijn allemaal verklaarbare gebeurtenissen die niet eens zo moeilijk te begrijpen zijn.

Innerlijke balans. Dit is ook zo'n vaag begrip dat niet echt duidelijk is, terwijl dit niet zo hoeft te zijn. Het is ook iets dat door iedereen te verkrijgen is en waardoor men veel meer rust in het leven vindt. Velen denken dat men het wel heeft, maar meestal is dit niet zo. Dit komt omdat men het denkt te hebben, maar dit is omdat men de echte innerlijke balans niet kent.

Onzekerheid en twijfel. Een probleem waar bijna iedereen last van heeft, terwijl dit niet hoeft. Dit is de grootste belemmering om optimaal van het leven te kunnen genieten en goed te kunnen ontwikkelen. In "Alles over jezelf en het leven" wordt hier veel aandacht aan besteed. Ik heb er zelf ook last van gehad, maar ben het nu voorgoed kwijt. Ik voel me nu een totaal ander mens.

Dominantie. Dit verschijnsel veroorzaakt bijna alle ellende inde wereld. Een menswaardige samenleving, een soort paradijs, wordt hierdoor verhinderd. Het is een onmenswaardig gedrag dat ontstaat door aanwezige frustratie. Dominantie is ook iets dat verklaarbaar is en veranderd kan worden. Het zal alleen niet makkelijk zijn.

Depressie. Depressie is niet genetisch bepaald en het is iets waar men van af kan komen. Vroeger had ik er ook last van, maar ben er nu definitief van af. Het is voornamelijk gekomen tijdens het schrijven van mijn boek. Door het werken aan mijn boek ben ik dingen gaan begrijpen en zie nu in dat depressie helemaal niet hoeft.

Irritatie. Het heeft met het bovenstaande te maken, maar kan ook voorkomen als men niet depressief is. Irritatie is te verklaren en zelfs te voorspellen. Het is eigenlijk een heel normaal natuurlijk verschijnsel en het heeft soms zijn voordelen.

Wil je nog veel meer weten? Wil je jezelf verbeteren? Mijn boek helpt je.