Leo Krans

Bestel mijn boek

Hoe nu verder

 

Hoofdstuk 9 uit het boek "Alles over jezelf en het leven"

Met deze titel bedoel ik hoe we wel verder samen kunnen gaan en hoe we meer uit het leven kunnen halen. Het kan zoveel beter dan men denkt.

Partners. Als men elkaar echt zo ziet, heeft men al een juiste basis. Dan zal de sfeer ontspannen zijn en daardoor kan men groeien. Men steekt elkaar aan, men gaat plannen maken, men wil de grenzen gaan verleggen, men komt tot bijzondere gedachten en men lacht veel samen. Dit alles blijft buiten schot als men een gespannen relatie heeft. Je maakt geen grapjes tegen iemand die niet correct met je omgaat. Er zal een muur tussen en om hen heen staan die groei stillegt.

Kinderen. Kinderen in een ontspannen thuissituatie groeien veel gezonder op dan in een gespannen relatie. Door hun ontspannen houding en evenwichtige karakter is men tot veel meer in staat. Hun creativiteit zal veel hoger zijn en men heeft veel meer de mogelijkheid in zich om grote prestaties te leveren. Hogere IQ's zijn niet ongebruikelijk. Albert Einstein was een groot geleerde, omdat hij een open en ontspannen houding had. Daardoor zag hij dingen veel beter. Een gefrustreerd iemand heeft heel andere behoeftes dan een gelukkig iemand. Daardoor ontwikkelt men totaal verschillend. Men begrijpt elkaar vaak niet eens. Ook hier gaat mijn boek uitgebreid op in.

"Ziekten." Ik ben er van overtuigd dat veel "ziekten" zoals woordblindheid, adhd, meervoudige persoonlijkheidsstoornis en bijvoorbeeld depressie niet kunnen bestaan bij degenen die hun innerlijke balans hebben. Door geestelijke onrust ontstaan dit soort verschijnselen. Het is ook niet voor niets dat de wetenschap de oorzaak nog niet gevonden heeft. Men zoekt het in het lichamelijke of het erfelijke, maar vinden het maar niet. En men zal het daar ook niet vinden, want daar zit het niet. Gezien de maatschappelijke ontwikkeling is dit pas het begin. We worden wel steeds mondiger, maar ook verwarder.

Creativiteit. Ontstaat door speelse hersenen. De geestessituatie van iemand bepaalt de mate van creativiteit. Een agressor en een onzekere zijn door zijn geestelijke onrust (=spanning) hier veel beperkter in. Kinderen zijn daarom zo speels en goed in het bedenken van het onmogelijke. Met mijn boek kan creativiteit bevorderd worden. Niet door te leren hoe men creatief wordt (dit kan men niet leren), maar door te leren om ontspannen te worden en daardoor wordt men creatiever. Iedereen kan verbeteren op dit gebied.

Ontwikkeling van jezelf. De kwaliteit en de inhoud van het leven is iets wat constant verbeterd kan worden. Door te gaan bepalen wat belangrijk is in het leven en wat niet, is een veel hoogwaardiger leven mogelijk dan je nu denkt. Gok ook niet op je volgende leven, want die is er niet. Het is nu of nooit.

Verbeter je sociale contacten. Ook besteed ik veel aandacht hoe met anderen om te gaan. Niet door trucjes te gebruiken, maar door te leren wat er speelt bij sociale omgang. Problemen met anderen is iets wat echt niet hoeft. Uiteraard zijn er altijd personen die moeilijk in de omgang blijven. Je kunt een geliefd iemand worden, zonder dat je je eigenwaarde verliest. Onderdanigheid is iets wat wel vaak gewaardeerd wordt door anderen, maar dit is een onjuist verschijnsel.

Zelfstandigheid. Dit is iets wat een mens een individu maakt. Voor een deel zijn we een groepsdier, maar daarbinnen behoort men een individu te zijn. Meelopen met de kudde zonder er bij na te denken is een teken dat er te weinig zelfstandigheid is. Men laat zich beïnvloeden door anderen. Meestal zijn er geen vervelende gevolgen maar soms kan onnadenkend volgen tot verkeerde excessen leiden (hooligans en fascisme bijvoorbeeld). Religies vallen eigenlijk ook voor een deel onder "Ik doe maar wat hij zegt, want hij zal het wel weten." Zelfstandigheid kan men leren en verbeteren zodat men niet meer onnadenkend zal volgen. Ouders kunnen dit ook aan kinderen leren.

Paradijs. Is mogelijk met de juiste mensen. Het is niet iets bovennatuurlijks, maar iets dat bereikt kan worden als men juist denkt.

Wil je nog veel meer weten? Wil je jezelf verbeteren? Mijn boek helpt je.