Leo Krans

Bestel mijn boek

De maatschappij

 

Hoofdstuk 11 uit het boek "Alles over jezelf en het leven"

Een aantal niet-psychologische onderwerpen. Het waren ideeën die ik verder nergens kwijt kon, maar die ik toch graag kwijt wilde. Vandaar dat ze in mijn boek staan.

Wereldsituatie. Over het algemeen is de wereld een vrij aardige puinhoop. Het is verre van een paradijs zoals het kan zijn. Door anders te gaan denken en handelen, kan er een hele andere maatschappij ontstaan. Een van de grootste struikelblokken is de politiek die van alle kanten faalt.

Politiek. Het is een raar clubje dat daar zit. Ze hebben praatjes genoeg, nemen rare beslissingen, luisteren niet naar wat hun kiezers willen, weten alles beter en kunnen eindeloos o.h. Maar ondertussen verloedert Nederland. Waren het ondernemers geweest, dan waren ze al lang failliet gegaan. Tijd voor verandering, maar dat kunnen ze niet. Een keer in de vier jaar lijkt het veel belovend, maar na de verkiezingen gaat men weer over tot de orde van de dag. En dat is eindeloos praten over details en geen grote beslissingen nemen om weer orde op zaken te stellen. Maar dat durven ze niet, want ze zijn, psychologisch gezien, niet echt sterk. Men stemt uiteindelijk niet op de beste politicus, maar op de minst slechte. Een goede politicus hebben we niet.

Kwakzalvers. Waarom zijn er zo veel mensen die hun vak niet verstaan of doen waarvoor ze zijn aangenomen. Reparaties zijn vaak slecht, bedienend personeel is vaak onvriendelijk, men weet vaak niet waar men het over heeft, of men is niet bereikbaar. Als koper is men bijna overal welkom, maar als het op service aankomt, is men vaak niet thuis.

Ziekte en gezondheid. Door geestelijke spanningen is men ook lichamelijk gespannen. Is dit van lange duur, dan kunnen lichamelijke kwalen gaan ontstaan. Hoge bloedruk, hartkwalen, slechte stoelgang, maagzweren en dergelijken hebben voor een groot deel geestelijke stress als oorzaak. Ook een reden om zich te gaan verdiepen in een andere kijk op het leven.

Normvervaging. Het wordt steeds erger. Men gaat steeds verder over bepaalde grenzen en steeds meer functioneren op een lager sociaal niveau. Statistieken bevestigen dit ook. Steeds vaker zitten meisjes tussen vandalen, leeftijden worden steeds lager, wapengebruik stijgt, agressie stijgt, meer zinloos geweld, men keert zich steeds meer massaal tegen gezagvoerders en steeds vaker hoort men over jeugdbendes. Helaas is dit pas het begin. Het gaat nog veel erger worden. De schuld ligt niet alleen bij deze personen, maar ook bij de politiek, ouders en scholen.

School. Er wordt veel te weinig aandacht besteedt aan onderwerpen zoals sociale omgang, kinderen leren opvoeden of zelfverbetering.

Wil je nog veel meer weten? Wil je jezelf verbeteren? Mijn boek helpt je.